| |
| hu | en | 中文

Blog

Milyen nemesfémből készülhetnek az ékszerek? I.

Erről dönthetünk kinézet, ár alapján, de az sem elhanyagolható, ha valaki fémallergiás – ebben az esetben körültekintőbben kell ékszert választani.

A Caprice gyémánt ékszerei kizárólag 18 karátos arany felhasználásával készülnek, a legmagasabb minőségellenőrzési folyamatok betartása mellett.

Platina

Az egyik legnépszerűbb fém eljegyzési- és esküvői gyűrűk esetében. Természetes, fehér fém, amely nem veszít fényéből és színéből sem az idő múlásával. Ezen kívül remekül kihangsúlyozza a gyémánt fényét és csillogását.

A platina örök, akárcsak a gyémánt – az igazi, örökké tartó szerelem egyik méltó jelképe.

Arany

Az arany öröksége és egyedülálló értékei páratlanok. A természetben jól megkülönböztethető, sárga színben fordul elő, mely ellenáll a rozsdásodásnak, a korróziónak és nem veszít fényéből.

Bár az arany nagyon erőteljes anyag, szilárdságát tekintve mégis az egyik legpuhább.

Ezüst

Az ezüst ékszerek minőségi skálája igencsak széles, de a legjobb döntés az ún. Sterling Silver (925 ezrelék ezüstöt tartalmaz) ezüstből készült ékszer vásárlása. Az ezüst ékszert rendszeresen tisztítani és polírozni kell, mert könnyen elveszíti fényét és karcolódik. Ám egy ezüst gyémántgyűrű is csodaszépen ragyog viselője kezén!