| |
| hu | en | 中文

Blog

Hogyan vásároljunk gyémánt ékszert

Hogyan vásároljunk gyémánt ékszert 1. rész

Mindannyian tudjuk, hogy gyémántgyűrűt választani Kedvesünknek nem könnyű és nem is mindennapi feladat - arról nem is szólva, hogy nem kis kiadással jár.

A Caprice dolgozóinak első számú feladata segíteni Önnek a választásban, illetve megadni minden információt ahhoz, hogy az Ön igényeinek és elképzeléseinek legmegfelelőbb ékszert megtaláljuk – minőségi garanciával. 

Összeállítottunk egy kisebb útmutatót, melynek segítségével igyekszünk megkönnyíteni a választást.

Egy ékszer értékét elsősorban a minőségi ötvösmunka adja meg, ragyogó gyémántjainkat minden esetben arany ékszerekbe foglaljuk.

Az ékszerkészítéshez több fajta aranyat használhatunk: ez lehet sárga-, fehér-, rózsa-, vörös-, de akár zöldes árnyalatú arany is. Ezeket a színeket ötvözéssel érik el, ami azt jelenti, hogy a színarany (24 karátos), élénk sárga és puha aranyhoz különböző ötvöző anyagokat adnak hozzá – ilyen a réz, az ezüst, vagy fehér arany esetén a nikkel vagy palladium. Az ékszer karát alapján meghatározott minőségi besorolása az ötvözött anyagok arányától függ.

 A 18 karátos arany magas aranytartalma miatt drágább, hiszen 750 ezreléknyi aranyat tartalmaz. Ezt követi a 14 karátos arany 585 ezrelékkel, illetve a kevésbé elterjedt 9 karátos arany, melynek arany finomsága 375 ezrelék.

Az arany karát minőségét hitelesítő pecsétet - az úgynevezett fémjelet - központilag, a Nemesfémvizsgáló és Hitelesítő Intézet helyezi bele az ékszerekbe, precíz nemesfémvizsgálat után. A fémjel segítségével láthatja hogy leendő ékszere milyen arany minőséget képvisel. A Caprice munkatársai természetesen minden eszközt biztosítanak ahhoz, hogy Ön meggyőződhessen ékszere aranyfinomságának ellenőrzéséről, legyen szó nagyítóról, vagy akár központilag hitelesített fémjelekkel ellátott táblázatról.

A következő bejegyzésünkben a gyémánt vásárláshoz szükséges tudnivalókat mutatjuk be…