| |
| hu | en | 中文

Blog

Hogyan vásároljunk gyémánt ékszert 2.

Gyémántkövek kiválasztása:

Hogyan vásároljunk, és mire figyeljünk gyémántkő vagy gyémánt ékszer vásárlásakor:

A gyémánt a legdrágább része egy ékszernek, éppen ezért a jó választás fontos és igen ár érzékeny. A gyémánt árát a 4C határozza meg. Meglepő, de azt tanácsoljuk, hogy ne a legjobb minőségű gyémánt választása legyen a cél. Egy gyémánt szépségét a csillogása teszi tündöklővé. Ha egy gyémánt nem csillog, akkor nincs káprázatos értéke.
Gyémánt választásakor sok mindenből engedhetünk (kompromisszumot köthetünk) Viszont a csiszolás (4C) minősége elengedhetetlen. Talán ez a legfontosabb, a csiszolás minősége, hatással van a gyémánt csillogására. A jó minőségben fazettált gyémántok, sokszor nagyobbnak tűnnek.
Amivel kompromisszumot lehet kötni, az a gyémánt tisztasága (4C). A tökéletes gyémánt elég sokba kerül, de vannak gyémántok, amik nem olyan tiszták, aminek a „tisztaságát” nem látni LUPÉ nélkül. Ezek a gyémántok olcsóbbak, mint a hibátlan, tökéletes gyémántok és csak szakemberek tudják felfedezni a különbséget. Pl.: a VS2 és SI1 tisztaságú gyémántok még jó minőségűek.
Egy másik választási lehetőség az a gyémánt színe (4C) lehet. Amikor egy gyűrűt választunk, amiben kis gyémántok vannak, akkor nem látható a szín különbség, főleg ha a gyémánt sárga aranyba van foglalva, mert ez egy kis sárgás színt ad a gyémántnak. Színek, mint: F, G, H még egész jó minőségűek.

A gyémánt súlya:

A gyémánt súlya, szintén befolyásolja az árat. Áraik attól függenek, hogy milyen kategóriába tartoznak. Pl.:0.50ct-0.59ct ugyanolyan fizikai paraméterbe tartozik, viszont már egy 0.60ct gyémánt jóval magasabb áru, mint a 0.59ct.