| |
| hu | en | 中文

Blog

Gyöngy és gyémánt - az örök klasszikus

Kevés klasszikusabb párosítás létezik, mint a gyémánt és a gyöngy. Az egyik fényes, a másik ragyog, de mindkettő olyan fényt áraszt magából, mely évszázadok óta elbűvöl minket.

Mindkét drágakő ritkaságának köszönheti vonzerejét. Azokban az időkben, amikor egy igazgyöngyöt találni valódi szerencsének bizonyult (nem úgy, mint ma, amikor farmok specializálódtak erre), ezeket a drágaköveket kizárólag az uralkodók birtokolták. Mivel a gyémántot is kizárólag a társadalom elit rétege engedhette meg magának, a kettő kombinációja teljes mértékben kifejezte tulajdonosának társadalmi státuszát.

Bár a 20. Században a gyöngy elérhetőbbé vált, gyémánttal kombinálva exkluzív megjelenést adott a gyöngyből készült ékszernek. A két drágakő kombinálásából létrejött gyöngy gyémánt gyűrű vagy gyöngy gyémánt fülbevaló nem a mindennapi ajándékok közé tartozott – sokkal inkább jeles események alkalmával ajándékoztak gyöngy gyémánt ékszert.

Az új évezred azonban ezen a területen is forradalmat hozott: fiatal divattervezők munkájának köszönhetően bebizonyosodott, hogy a gyöngy nem csupán a nagymamának való.

Mára az összes hasonló sztereotípia a múlté. A gyöngy mára ugyanolyan népszerű és életkortól függetlenül hordható drágakővé vált, mint más drágakövek.  

A gyöngy - gyémánt párosítás mindig is stílusos volt, inkább a klasszikus vonalat képviselte, mely a jövőben sem lesz másként – nem beszélve arról, hogy rendkívül elegáns és különleges  megjelenést ad viselőjének.