| |
| hu | en | 中文

Blog

A ragyogás útja, a gyémánttőzsdék rejtett világa

Caprice gyémánt

A ragyogás útja, a gyémánttőzsdék rejtett világa

A gyémánttőzsde tagjai csakis elismert, gyakorlattal rendelkező szakemberek lehetnek. Nagyon nehéz bekerülni egy ilyen zárt közösségbe, hiszen itt a legfontosabb értékeket a szakértelem, a bizalom, és természetesen a gyémántok képviselik.

A gyémánttőzsdén cserélnek gazdát a világ bármely pontjáról származó ékkövek, ezek a gyémántok precízen visszakövethetők, így az itt beszerzett gyémánt úgynevezett "Conflict free diamond", konfliktusmentes helyről származik, kezeletlen és teljességgel természetes.

A fő gyémánttőzsdék New Yorkban, Antwerpenben, Tel Avivban, Mumbaiban találhatóak, ahol négyszemközt, kézfogással köttetnek üzletek, és az adott szó egy hivatalos okmánnyal egyenlő. A legnagyobb különbség a részvénykereskedelem és a gyémántkereskedelem között az, hogy itt megvizsgálhatja, kézben tarthatja az árut a vevő, amelyről pontos certifikációt kap, ebben az okmányban a gyémánt összes adatait feltüntetik.

Tanúsítvány nélkül nem csak a kő eredete, minősége, de az értéke is megkérdőjelezhető, ezért is alapkövetelmény a Caprice számára, hogy szigorúan ellenőrzött forrásoktól, csakis a legkiemelkedőbb gyémántokat szerezze be.